כרטיס אשראי, קורא כרטיסים ופס מגנטי – ההיסטוריה של האשראי:
כרטיס האשראי כפי שמוכר לנו כיום, הוא התפתחות אבולוציונית עוד מהמאה ה-17, כאשר האזכור הראשון אליו נעוץ דווקא בספרות ברומן האוטופי של אדוארד בלאמי "במבט לאחור". בראשית המאה ה-20 הוכנס כרטיס האשראי לשימוש מסחרי בקרב ענף המלונאות. באותה התקופה היה נהוג להשתמש במטבעות גבייה אשר באמצעותם היה ניתן לשלם לבית עסק. מטבעות הגבייה הכילו מידע כתוב על מי שמשלם כגון מספר החשבון שלו. בצורה זו, היה ניתן להעתיק באופן זריז את פרטי החשבון, מה שזירז את הליך התשלום ומנע טעויות אנוש שעד אז היו נפוצות למדי בתהליך.
הכרטיס המסחרי הראשון נכנס לשימוש ב-1950 בארצות הברית ושמו היה "דיינרס קלאב", כאשר אחריו נכנסו לשוק מתחרים נוספים והשימוש בכרטיסים הללו הלך וגבר. עם העלייה בתפוצת כרטיסי האשראי, החלה העלייה בייצור ושיווק של קורא כרטיסים – מתקן בעל חריץ דרכו ניתן לגהץ את הכרטיס ולקרוא את המידע המועבר דרך הפס המגנטי. קורא כרטיסים הוא מכשיר פשוט למדי להפעלה ובכך גם יתרונו הגדול. השנים עברו, וענף האשראי המשיך להתפתח בקצב מואץ, ובתחילת שנות ה-70 כרטיסי האשראי הפכו להיות אמצעי התשלום הנפוץ ביותר בעולם המערבי, ברמה שכיום מרבית התשלום שאדם פרטי מבצע הם דרך האשראי ולא במזומן, וזאת בשל החשש מגניבת כסף זמין וכדומה.
למרות ביטחון יחסי בכרטיסי האשראי לעומת מזומנים, המידע הטמון בכרטיס האשראי עלול להוות ערך רב עבור גנב, ובמיוחד כאשר כיום ניתנת האופציה לתשלום דרך האינטרנט. בנוסף, מכשיר כגון קורא כרטיסים ניתן לרכישה במקומות רבים מה שמגביר את הסיכוי שאנשים זרים יוכלו לקרוא את המידע של בעל הכרטיס. לשם כך, ישנן חברות רבות המתמחות בבקרת סיכונים של עסקאות אשראי דרך האינטרנט ובכך מוזער הסיכון של גניבת אשראי דרך האינטרנט או דרך קורא כרטיסים.
גם לישראל הופץ השימוש הנרחב בכרטיסי האשראי בשנות השבעים, על ידי מפיצים וזכיינים של כרטיסי האשראי הבינלאומיים. המצב בארץ כיום הוא שמרבית כרטיסי האשראי הינם בנקאיים (כלומר, משויכים לבנק כלשהו) וזאת בניגוד למדינות רבות בהן נפוצים גם כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים. סוגי האשראי הקיימים בישראל הם: כאל (CAL), לאומי קארד וישראכרט, כאשר כולם מונפקים תחת המותגים ויזה ו-מאסטרקארד. כאמור, מי שמנהל את כרטיסי האשראי בישראל אלו הבנקים, ואילו בארצות הברית דווקא מקובל ואף רצוי להשתמש בכרטיסי אשראי חוץ בנקאיים אשר מעניקים הטבות שונות במשק האמריקאי.